Vähämaa Kalevi

 
 
Kalevi Vähämaa
Kalevalainen jäsenkorjaaja
koulutettuhieroja/ urheiluhieroja
 

 
 
 
Toiminut Sinfoniassa 26.9.2017 alkaen
 
Opiskelin koulutetuksi hierojaksi Kaustisen opistolla. Suoritin erikoisammattitukinnon Urheilijan lihashuoltoon. Valmistuin hierojaksi 2015 keväällä. Aloitin hierojakoulun kanssa samaan aikaan Kalevalaisen jäsenkorjaus opinnot Kauhajoen opistolla, josta valmistuin Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi keväällä 2017.
 
Hoidot:
  • Kalevalainen jäsenkorjaus
  • hieronta
 
Kalevalainen Jäsenkorjaus
Kalevalainen jäsenkorjaus on tieteellisesti tutkittu, määrämuotoinen, perinteeseen tukeutuva, käsillä tehtävä, kudoksia kunnioittava hoitomuoto. Koko keholle tehtynä hoito parantaa liikkuvuutta, vaikuttaa lihaksia ja kalvorakenteita rentouttavasti elvyttäen samalla erilaisten kudosten ja aineenvaihduntajärjestelmien sekä hermojen toimintaa.

Ryhtivirheet ongelmien aiheuttajina
  Kineettisissä toimintaketjuissa oleva virheasento auheuttaa lihasten, kalvorakenteiden ja jänteiden kiristymisen kautta kudospaineiden kasvua, jolloin solut eivät saa ravintoa ja nivelpintoihin kertyy kalkkia. Nivelet joutuvat virheasentoon aiheuttaen kehon kuormituksen epätasapainon. Niveliin syntyy kulumista, verenkierto estyy ja solut eivät saa ravintoa uudistumiseensa aiheuttaen rappeumaa ja muita erilaisia ongelmatiloja.
  Selkä rangan nikamien lomitse kulkevat hermot joutuvat pinnetilaan aiheuttaen hermojärjestelmän kautta ongelmia aina sisäelinten toimintoihin saakka. Kehossa syntyy hermoärsykkeitä ja aineen vaihduntahäiriätiloja kalvorakenteiden estäessä kudosnestekierron.

Hoitotapahtuma
   Hoidossa tasapainotetaan tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) epätasapainoon joutuneita rakenteita, jotka tuntuvat ja näkyvät mm. lihasten toiminnallisina eroina kehon vasemmassa ja oikeassa puoliskossa sekä kudosmuutoksina.
   Tasapainottaminen suoritetaan mobilisoimalla kudoksia ja käyttäen apuna lihaksien ja nivelien luonnollisia liikkeitä sekä liikeratoja ja kudosnesteitä.

  Hoidossa käsitellään koko tuki- ja liikuntaelimistö jalkapohjista kallonpohjaan saakka.
Lihasten jännistystilasta, kudospaineista ja kivuntuntemuksista voidaan lukea ongelmien syitä ja aiheuttajia, jolloin hoito voidaan kohdistaa kipukohdan lisäksi myös ongelmia laajemmin aiheuttavaankohtaan. Tutkimuksissa on voitu osoittaa, että kalevalainen jäsenkorjaus parantaa vaivoja vähentäen ja poistaen kipuja sekä parantaen kehon toimitakykyä ja samalla ihmisen elämän laatua.
   Hoitoon kuuluu aina haastattelu, jossa pyritään selvittämään tuki- ja liikuntaelimistön ajankohtaisen tilan taustaa, jopa vuosien takaisia vaivojen syitä. Haastattelussa suljetaan aina pois mahdolliset hoidon estävät syyt (vasta-aiheet) ja selvitetään hoitoa mahdolliset rajoittavat tekijät.
   Kalevalaisen jäsenkorjauksen tehokkuus ja ainutlaatuisuus on osoitettu useammassa tieteellisessä tutkimuksessa.

Hoidon vaikutukset
  Tuki- ja liikuntaelimistön tasapainottaminen poistaa lihaksista jännitystä, vapauttaa kalvorakenteita ja parantaa nivelien liikkuvuutta. Samalla aineen vaihdunta helpottuu, kudosneste- ja verenkierto paranevat ja hermot vapautuvat mahdollisista pinnetiloista.
  Koska hoidossa käsitellään lähes aina koko keho, ovat hoidon vaikutukset hyvin monipuoliset. Vaikka hoito teknisesti kohdistuu lihaksiin, jänteisiin, lihasten lähtö- ja kiinityskohtiin sekä nivelsiteisiin ympäröivine sidekudoksineen, vaikuttaa se elvyttävästi myös hermotoimintaan ja muiden elinjärjestelmien aineenvaihduntaan.
  Ryhtivirheasiakkailla todetut aineenvaihduntaongelmat ovat helpottuneet tai poistuneet selkärangan ja muiden ryhtivirheiden korjaamisen myötä.
  Hoidettaessa liikeratojen toiminnalliset ketjut, on voitu välttyä jopa tulevilta leikkauksilta. Hermojen pinnetilan vapautuessa ja ylimääräisen kudospaineen poistuessa myös kivuista on päästy eroon.
  Kalevalaisen jäsenkorjauksen mobilisoiva käsittely on parantanut kudosnesteen kiertoa ja tehostanut siten myös leikkauspotilaiden kuntoutumista. Samoin nivelten liikeratojen toiminnan palauttaminen on voinut tehdä suunnitellut leikkaukset tarpeettomiksi. Hermojen pinnetilan vapautuminen ja ylimääräisen kudospaineen purkautuminen ovat voineet viedä kivut kokonaan pois.
 
Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia mm.
-jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa
-kasvukipujen hoidossa
-eri nivelten, kuten nilkan ja polven virheasentojen korjaamisessa
-kantapäänkivun (plantaarifaskiitin)hoitamisessa
-jäätyneen lonkan hoidossa
-skolioosin hoidossa
-iskiaksen ja iskiastyyppisten vaivojen hoidossa
-jäätyneen olkapään hoidossa
-TOS-oireiden hoidossa
-tenniskyynärpään ja rannekanavan oireyhtymän hoidossa
-asentohuimauksen, migreenin ja erityyppisten pääkipujen hoidossa
-ryhtivirheiden aiheuttamassa lapsettomuudessa
-vauvojen ”koliikkikivuissa” ja suoliston häiriötiloissa.

 
Ajanvaraus
Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse arkisin klo 9.00 - 19.00 välisenä aikana numerosta   p. (GSM) 064 141 204. Suoran ajanvarauksen internetin kautta voit  tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa, klikkaamalla alla olevasta hinnastosta hoitonimikettä, johon haluat ajan varata.
 
Hinnasto:
 
Kalevalainen jäsenkorjaus       90 min.      77,00€
Hieronta                                 60min.       58,00€
 
 
Hoitohinnat sisältävät palvelumaksun
 
 
 
 

Sivuston toteutus: Vaiste Productions             Kirjaudu sisään >>